Garvo alfamix kangoeroe & Metazoa kangoeroe brok  
 

Wallaby

Garvo alfamix kangoeroe:

Kangoeroes en wallabies zijn buideldieren. Het zijn geen herkauwers maar wel echte planteneters. In hun natuurlijke omgeving eten ze bladeren, twijgen, schorsen, grassen en kruiden. 


Het is ondoenlijk om een evenwichtig natuurlijk aanbod in een weide te creëren voor kangoeroes en wallabies. Dat betekent dat u ze het hele jaar moet bijvoeren om in de noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien. Geef deze dieren zacht gevarieerd hooi, ook als er voldoende gras voorhanden is. Completeer de voeding met 1014 alfamix kangoeroe

Alfamix kangoeroe is een muesli. De mueslistructuur maakt dat kangoeroes het voer heel rustig opnemen. Er zitten allerlei granen, zaden en brokjes in. Brokken bestaan uit samengeperste delen die uit elkaar vallen als ze vochtig worden. De opname en vertering van de verschillende componenten in Alfamix kangoeroe benadert de natuurlijke situatie. De benodigde dagelijkse hoeveelheid bedraagt 1 procent van het lichaamsgewicht.

De mondslijmvliezen van kangoeroes zijn vrij kwetsbaar en ze kunnen dan ook last krijgen van kaakontsteking. Dit kunt u eenvoudig voorkomen door geen scherp ruwvoer zoals stro, graankaf of droog brood te geven. Zacht roggestro is een geschikt stalstrooisel.

Als het moet kunnen kangoeroes langere tijd zonder water, maar het is vanzelfsprekend raadzaam om altijd voldoende vers water te geven. Dat bevordert hun welzijn.

Folder parkdieren:
Folder Parkdieren

Bron: www.Garvo.nl 

Metazoa Kangoeroekorrel: 

Metazoa

In Nederland wordt voornamelijk de Bennet wallaby gehouden en gefokt, alsmede de albino mutatie hiervan. Daarnaast ziet men ook steeds meer de rode reuzenkangoeroe en de andere wallaby soorten zoals de parma en de tamar. 
Kangoeroes stellen hoge eisen aan hun voeding en kunnen niet langdurig gehouden worden op grasland zonder een goede bijvoeding. Als er geen goede korrel bijgevoerd wordt dan duurt het doorgaans 4 tot 7 jaar voordat de eerste problemen zich aandienen. Dan is het weiland uitgeput voor bepaalde specifieke voedingsstoffen die een kangoeroe nodig heeft. 
Problemen die zich dan langzaamaan voordoen zijn: traanoogjes, niet meer drachtig worden, uit de buidel gooien van jongen, kaakontsteking, magere kangoeroes en niet genezende wondjes. 
Het bijvoeren van voer voor konijnen, schapen, geiten, paarden en rundvee of zelfs een mengsel daarvan wordt nogal eens gedaan, maar stelt het probleem slechts een jaar of 2 a 3 uit. 
Deze kangoeroekorrel is daarom een zeer belangrijke noodzakelijke aanvulling op het dagelijks rantsoen van kangoeroes. Het kan onbeperkt gevoerd worden naast gras, hooi en takken van bijvoorbeeld wilg en ook fruitbomen. Daar eten ze graag de bast van af. Ze nemen gemiddeld 200 gram kangoeroekorrels per dag op.
Verder is het voeren van brood een zeer waarschijnlijke boosdoener in het ontstaan van kaakontsteking. 

Verpakking 25 kg 

Analyse
Ruw eiwit 20,50 %
Ruw vet 4,60 %
Ruwe celstof 10,90 %
Ruwe anorganische stof 8,00 %
Calcium 1,20 %
Fosfor 0,62 %
Toegevoegd:
Vitamine A
19.200 I.E.
Vitamine D3
3.500 I.E.
Vitamine E (DL-a-Tocof.acet.)
500 mg 
 

   
 
  Site Map