Nederlandse sabelpootkriel
De kwaliteit van uw kippen hangt van veel factoren af. Om te beginnen is een goede genetische basis belangrijk. Dan komt uw inzet: passende huisvesting, goede hygiëne en uw aandacht en verzorging. Tenslotte is met voeding ontzettend veel te beïnvloeden. Met de juiste voedingsstoffen in de verschillende levensfasen valt een hoop te verbeteren, of u nu de uiterlijke kenmerken helemaal tot z’n recht wilt laten komen, of dat u de beste eieren wilt.


Broedtijd
Wie een toom kippen van topkwaliteit wil fokken, begint al in de broedtijd. Voor een maximaal bevruchtingsresultaat moeten de foktomen bij elkaar passen en mooi slank zijn. Zet minimaal acht weken voor u de broedeieren verzamelt al 716 foktoommeel of 717 foktoomkorrel in. Voer verder absoluut niets bij. Garvo foktoomvoer draagt bij aan optimale bevruchting en eisamenstelling. Resultaat: levenslustige kuikens die gelijkmatig uitkomen in de broedmachine.
 
Kuikens
Geef kuikens vanaf de eerste dag Garvo 701 kuikenmeel of 702 kuikenkorrel. Het meel heeft een fijne structuur en de korrel is van het kleinste formaat. De kuikens eten dit graag en nemen het voer snel op. De nadruk ligt niet op groei van alleen vlees, maar op de ontwikkeling van het gehele dier. Daarom zijn 
eveneens voldoende warmte en zuurstof nodig. Garvo kuikenvoer kan tot de tiende à twaalfde week worden gegeven. Daarna moet u hennen en hanen scheiden. Apart kunnen ze gerichter worden verzorgd.
  
Opfok van hanen
Hanen hebben een ander karkas dan hennen. Ze hebben meer en bredere veren en moeten over het algemeen meer vlees ontwikkelen dan hennen. Daarvoor zijn veel meer opbouwstoffen nodig. 723 jonge hanenkorrel zorgt voor een maximaal ontwikkelde haan en kan vanaf tien tot twaalf weken worden ingezet tot na de shows. 723 jonge hanenkorrel bevat extra caroteen. Rassen met gele poten krijgen daardoor een prachtig gele pootkleur. Als deze caroteen voor uw ras ongewenst is, kunt u 702 kuikenkorrel doorvoeren tot na de shows.

Opfok van hennen
Bij de hennen is gelijkmatige ontwikkeling erg belangrijk om te voorkomen dat ze te vroeg aan de leg gaan. Wanneer hennen jong gaan leggen, gaat dit ten koste van de massa en eventueel van kam- en pootkleur. 714 jonge hennenkorrel of 715 jonge hennenmeel zorgt voor geleidelijke groei en een maximaal ontwikkelde hen. Het voer kan vanaf tien tot twaalf weken worden ingezet tot aan het eerste ei.
Ook het hennenvoer bevat extra caroteen om een gele pootkleur te optimaliseren. Wanneer dit voor uw ras ongewenst is, kunt u 702 kuikenkorrel doorvoeren tot de dieren beginnen te leggen.

gele poten

Hennen in de showtijd
Zodra de hennen de eerste eieren leggen is het zinvol om 25 procent 704 gemengd graan speciaal bij te voeren naast 714 jonge hennenkorrel of 715 jonge hennenmeel. Wanneer de hennen volop leggen kunt u ook overschakelen op foktoomvoer met daarbij 15 procent 704 gemengd graan speciaal. Met deze voeraanpassingen wordt de eiproductie net voldoende afgeremd om de dieren in goede showconditie te houden.

Overige tomen
Buiten het broed- of showseizoen kunt u de tomen perfect in conditie houden met 730 legmeel of 731
legkorrel. Dit kunt u ook goed voorafgaand aan het broedseizoen gebruiken. Als u geen granen bijvoert brengt u de dieren met legvoer in slanke conditie. Legvoer is ook erg geschikt voor kippen waarvan u gewoon op z’n tijd een eitje wilt.

Folder: Sierpluimvee en sierduiven

Bron:
www.Garvo.nl


731 volledige legkorrel:

Analyse

Toegevoegd per kg

Samenstelling

Ruw eiwit

14,90

%

Ruw vet

3,60

%

Ruwe celstof

4,10

%

Ruwe as

14,10

%

Calcium

3,52

%

Fosfor

0,57

%

Kalium

0,63

%

Natrium

0,15

%

Lysine

0,71

%

Methionine

0,35

%

Omzetbare energie

11,3

MJ

Vitamine A

10.300

IE

Vitamine D3

2.050

IE

Vitamine E

47

mg

koper

9,0

mg

Toegevoegde canthaxantin

v

 

731_volledige_legkorrel

Mais(meel)

 

 

Sojaschroot*

 

 

Tarwe

 

 

Kalksteentjes

 

 

Maïs

 

 

Raapschroot

 

 

Luzerne

 

 

Grit

 

 

Sojaolie*

 

 

   
 
  Site Map