minivarkens
Een varken als huisdier is niet alledaags, maar een hobbyvarken of hangbuikzwijn om of in het huis brengt wel leven in de brouwerij. Wie zo’n varken een lang en gezond leven gunt, zorgt voor goede verzorging en passende voeding. 


De meeste soorten varkensvoer zijn samengesteld voor productiedieren, gericht op snelle groei, dracht of melkproductie voor biggen. 1030 Alfamix swien is speciaal ontwikkeld voor hobbyvarkens die niets anders hoeven te doen dan gezond te zijn en zich te vermaken. Alfamix swien is afgestemd op de spijsvertering en het lichaamsonderhoud van varkens ‘in rust’. Het voer verschaft varkens de energie om nieuwsgierig en actief hun omgeving te verkennen. 
 
Alfamix swien is een muesli met een rijke mengeling van natuurlijke ingrediënten. Het voer bevat veel hele granen waardoor de varkens goed op het voer moeten kauwen. Bij het kauwen mengt het voer zich met speeksel en zo begint de vertering op de juiste plek, namelijk in de bek. 

Een luxeprobleem bij hobbyvarkens kan overgewicht zijn. Elk varken heeft dagelijks voldoende lichaamsbeweging nodig. Wel is aan alfamix swien lecithine toegevoegd omdat lecithine de vetverbranding stimuleert waardoor overgewicht niet gemakkelijk zal ontstaan.

hobbyvarken
Alfamix swien is een compleet voeder, maar natuurlijk kunt u bijvoeren. Voer varkens geen vet of zoet voedsel en geen etensresten. Geef ze eventueel wat brood, graan of hooi. Hebben de varkens geen gras of hooi ter beschikking, voer dan dagelijks wat groenvoer bij. Groenvoer heeft een positieve invloed op de darmflora en stimuleert daarmee de vertering.

De benodigde hoeveelheid alfamix swien per dag is afhankelijk van beweging, temperatuur, leeftijd, bijvoedering en lichaamsconditie. Voer altijd met het oog op de conditie van het varken. 
Richtlijn voor alfamix swien
  • voeder grote soorten dagelijks 1,5 procent van hun lichaamsgewicht;
  • voeder kleine soorten dagelijks tot 3,5 procent van hun lichaamsgewicht. 
Biggen kunnen vanaf het moment dat ze naast de melk vast voer opnemen, met alfamix swien worden verzorgd.

Productinfo: alfamix swien
Folder parkdieren: Hobbydieren

Bron:
www.Garvo.nl 
   
 
  Site Map